Parkera med mobilen

Med SMS Park betalar du parkeringen via din mobiltelefon. Du betalar bara för den tid du faktiskt parkerar. Drar ditt ärende ut på tiden behöver du inte stressa eller oroa dig för P-böter, du avslutar din parkering först när du är tillbaka i bilen. Vi som levererar tjänten SMS Park heter Inteleon AB. Läs mer om SMS PARK.

App eller SMS

SMS Park fungerar lika bra med

smartphone-app som med SMS. För oss är

det viktigt att alla skall kunna använda tjänsten.

App-parkering

Vår app finns för både iPhone och Android. Med appen startar och avslutar du snabbt och enkelt din parkering. Du anger en preliminär sluttid som ett skydd mot att du inte skall glömma bort att du startat en parkering. I appen kan du även se dina tidigare gjorda parkeringar. Mer information.

 

SMS-parkering

För att parkera med SMS skickar du ett SMS med zonkod regnummer personnummer till nummer 0700-40 40 40. Zonkoden är ett nummer som står på våra dekaler och skyltar och som identifierar parkeringsplatsen. Direkt får du en SMS-bekräftelse på att en parkering har startats. Observera att din parkering är giltig först när du erhållit SMS-bekräftelsen. När du är klar skickar du ett nytt SMS med avsluta. Du får en SMS-bekräftelse som bl.a. innehåller hur mycket avgiften blev. För att du inte skall glömma bort en startad parkering skickar vi påminnelser per SMS med jämna mellanrum.

Fungerar för alla

Eftersom SMS Park skickar en separat faktura kan vem som helst använda tjänsten oavsett om du har ett oregistrerat kontantkort, ett företagsabonnemang, mm. Dessutom krävs ingen förregistrering eller några abonnemang. Tack vare detta kan vem som helst med en mobiltelefon betala sin parkering direkt på plats.

Kolla efter SMS Park nästa gång!

Kolla efter våra skyltar eller dekaler nästa gång du skall parkera! Beroende på p-bolag eller kommun kan våra skyltar och dekaler se olika ut. Ibland har vi endast en liten dekal som sitter på en befintlig p-automat medan vi på andra områden kan ha fristående betalstationer.

Kombinera parkering privat och i tjänsten

SMS Park fungerar både för privatersoner och företag. Det är också lätt att kombinera ifall du ibland parkerar privat och ibland parkerar i tjänsten, detta kan du enkelt styra i appen.

Läs mer om SMS park för företag här.

Avgifter

Parkeringstaxorna är alltid samma som om du hade betalat i en parkeringsautomat. Utöver parkeringstaxan har SMS Park två avgifter: serviceavgift och betalalternativ (endast på pappers-faktura).

Serviceavgift

Avgift: 0 – 5 kr

Serviceavgiften läggs på varje parkering och varierar i pris beroende på var du parkerar och om du använder SMS eller app.

På våra skyltar eller dekaler ser aktuellt pris. I appen ser du också beräknat totalpris (inklusive serviceavgift) för parkeringen innan du startar.

Betalalternativ

Pappers-faktura:
25 kr
Epost-faktura:
0 kr
SMS-faktura:
0 kr
Betalkort:
0 kr

Som standard har du pappers-faktura. För att ändra betalsätt, logga in på mina sidor och välj betalsätt. Om du inte parkerar alls en månad så skickas ingen faktura.

Hur ser vakten att jag betalar med SMS Park?

Parkeringsvakten kontrollerar att du betalat via SMS Park i sin handdator som är uppkopplad mot vårt system. Det är därför viktigt att du angett rätt registreringsnummer och zonkod när du startar din parkering.

Parkera i tjänsten?

SMS Park finns även för företag!

Dekal

Vissa kommuner kräver att man har en dekal i framrutan på bilen. Vi skickar med en dekal med första fakturan. Du kan också ladda ner en dekal och skriva ut själv.

Allmänna villkor

Här kan du läsa våra Allmänna Villkor